Skladniki:
1 duza piers z kurczaka
3-4 czerwone papryki
3 zabki czosnku
1 cebula
2 lyzki bulionu w proszku
1 czerstwa bulka
Oliwa z oliwek
Sol, pieprz, papryka w proszku
Kilka galazek swiezej kolendry
Wykonanie:
Piers wkladamy do garnka, dodajemy jedna obrana cebule, bulion w proszku I odrobine soli, zalewamy niewielka iloscia wody I gotujemy do miekkosci. Papryke myjemy, usuwamy gniazda nasienne I kroimy na czastki. Ukladamy na duzej blasze z odrobina oliwy I wkladamy do rozgrzanego piekarnika z opcja grila. Po okolo 15 minutach obracamy papryke, dokladamy czosnek I kontynujemy grilowanie.
Gdy papryka jest miekka I lekko przypieczona, wkladamy ja razem z czosnkiem do garnka z kurczakiem, calosc blendujemy na gladki krem. Doprawiamy sola, pieprzem I papryka w proszku.
Bulke kroimy w drobna kostke i smazymy na minimaalnej ilosci oliwy, az powstana grzanki. Calosc posypujemy papryka i drobno posiekana kolendra. Chyba ze ktos nie lubi moze byc pietruszka, ale nie wiem jak mozna nie lubic kolendry, on nawet w dotyku jest tak mila ze moglabym sie w niej tarzac nago.
Grzanki wkladamy do zupy tuz przed podaniem bo inaczej sie rozmemlaja.
Bulke kroimy w drobna kostke i smazymy na minimaalnej ilosci oliwy, az powstana grzanki. Calosc posypujemy papryka i drobno posiekana kolendra. Chyba ze ktos nie lubi moze byc pietruszka, ale nie wiem jak mozna nie lubic kolendry, on nawet w dotyku jest tak mila ze moglabym sie w niej tarzac nago.
Grzanki wkladamy do zupy tuz przed podaniem bo inaczej sie rozmemlaja.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz